Hét Congres 2018

Vanaf 2018 wordt het jaarlijkse congres van SBOwerkverband georganiseerd in samenwerking met LECSO. Dit jaar vind het plaats op vrijdag 30 november in hotel- en congrescentrum Papedal in Arnhem. Hét Congres is een landelijk onderwijscongres voor het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben.


Tijdens Hét Congres wordt nieuw ontwikkelde expertise gedeeld. Daarnaast  zijn er presentaties van 'good practice' voorbeelden en ervaringen van allerlei samenwerkingsvormen en initiatieven tussen regulier en speciaal (basis) onderwijs. 
 
Met elkaar verkennen we de mogelijkheden en kansen die er zijn om leerlingen die meer zorg en aandacht nodig hebben te kunnen laten groeien in hun ontwikkeling binnen een passende leeromgeving.

 

Thema's

U kunt een keus maken uit ruim 60 presentaties en workshops met good practise, expertise-uitwisseling, (nieuwe) samenwerkingsvormen en de laatste ontwikkelingen op S(B)O onderwijsgebied. De thematieken zijn:
- Passend onderwijs
- Onderwijs en zorg
- Onderwijskwaliteit
- Arbeidstoeleiding
- Expertise, onderzoek en ontwikkeling 

 

MeetUp bijeenkomsten en Algemene ledenvergaderingen van Lecso en SBO werkverband

- 4 MEETUP bijeenkomsten: VSO en Arbeidstoeleiding - Crisis (geweld) in je school - Onderwijs, Jeugdhulp en Zorg - Kennisdeling rond “Leren van Gedrag” 
- Algemene ledenvergadering LECSO en SBOwerkverband

 

Het Gewoon Speciaal ICT LAB

Binnen het Lecso Gewoon Speciaal ICT LAB vindt u nieuwe ontwikkelingen, expertise, "good practice", tools op gebied van onderwijs ontwikkeling met ICT. Tevens worden er 3 werksessies gegeven.
 

CED groep

De CED groep is hoofdsponsor van Hét Congres. Zij verzorgen vanuit hun kennis/onderzoek en expertise 5 interessante presentaties en worskhops.
 

Exposantenpleinen  en exposantenpresentaties

Op twee ruime beurspleinen informeren standhouders u over hun nieuwste producten, methodes en diensten. Ook verzorgen ze presentaties binnen en het dagprogramma.

Meer lezen over het congres? Klik dan hier.


 
Blijf op de hoogte: